nyt banner

Forskellen mellem VPSA oxygengenerator og PSA oxygengenerator

Korrekt peak, VPSA (low pressure adsorption vacuum desorption) oxygenproduktion er en anden "variant" afPSA iltproduktion, deres oxygenproduktionsprincip er næsten det samme, og gasblandingen adskilles af forskellen i molekylsigtens evne til at "adsorbere" forskellige gasmolekyler.Men PSA oxygenproduktionsprocessen er gennem trykadsorption, atmosfærisk trykdesorption for at adskille oxygen.VPSA-processen til iltproduktion er at desorptionere mættet molekylsigte under vakuumforhold.

Selvom begge er baseret på luft som råmateriale, er princippet om iltproduktion ens.Men i omhyggelig sammenligning er der følgende forskelle;

1. DenVPSA iltgeneratorbruger en blæser til at opnå rå luft og sætte den under tryk, mens PSA-iltgeneratoren bruger en luftkompressor til at levere gas.

2, I kernekomponenten - udvalg af zeolit ​​molekylsigte, bruger PSA iltgenerator natrium molekylsigte og VPSA iltgenerator bruger lithium molekylsigte.

3. Adsorptionstrykket for PSA-iltgeneratoren er normalt 0,6~0,8Mpa, og adsorptionstrykket for VPSA-iltgeneratoren er 0,05Mpa, og desorptionstrykket er -0,05Mpa.

4, PSA enkelt anlægs gasproduktionskapacitet kan nå 200~300Nm³/h, og VPSA enkelt anlægsgasproduktionskapacitet kan nå 7500~9000Nm³/h.

5, VPSA i forhold til PSA, er lavt energiforbrug (produktion af 1Nm3 iltstrømforbrug ≤ 0,31kW, iltrenhed 90%, uden iltkompression) og mere miljøvenlig.

6, Ifølge iltproduktion, energiforbrug standarder og investeringer til valg PSA proces eller VPSA proces.

VPSA iltgenerator selv om den enkelte anlægs iltproduktionskapacitet er stor, men dens mangel er, at systemudstyret er mere komplekst, udstyrets volumen er større (sammenlignet med den kryogene enhed er stadig mindre), støtte- og forsyningsbetingelser er mere nødvendige , vil optage en større plads, kan generelt ikke laves i containerform.Og det har brug for installation på stedet, idriftsættelse, fra dette tidspunkt alene.PSA har nogle fordele.

generator 1
generator 3

Indlægstid: Aug-02-2023