nyt banner

500Nm3/h Naturgas SMR-brintanlæg

Ifølge data fra industriforskningsinstituttet,naturgasproduktion af brintProcessen indtager i øjeblikket førstepladsen på verdensmarkedet for brintproduktion.Andelen af ​​brintproduktion fra naturgas i Kina ligger på andenpladsen, derefter fra kul.Brintproduktion fra naturgas i Kina begyndte i 1970'erne og leverede hovedsageligt brint til ammoniaksyntese.Med forbedringen af ​​katalysatorkvalitet, procesflow, kontrolniveau, udstyrsform og strukturoptimering er pålideligheden og sikkerheden af ​​naturgasbrintproduktionsprocessen garanteret.

Naturgas-brintproduktionsprocessen omfatter hovedsageligt fire trin: rågasforbehandling, naturgasdampreformering, carbonmonoxidskift,brintrensning.

Det første trin er forbehandling af råmateriale, som hovedsageligt refererer til afsvovling af rågas, den faktiske procesoperation bruger generelt koboltmolybdænhydrogeneringsserien zinkoxid som afsvovlingsmiddel til at omdanne organisk svovl i naturgas til uorganisk svovl og derefter fjerne det.

Det andet trin er dampreformering af naturgas, som bruger nikkelkatalysator i reformeren til at omdanne alkanerne i naturgas til råmaterialegas, hvis hovedkomponenter er kulilte og brint.

Det tredje trin er kulilteskift.Det reagerer med vanddamp i nærværelse af en katalysator, hvorved der dannes brint og kuldioxid og opnår en skiftgas, der hovedsageligt består af brint og kuldioxid.

Det sidste trin er at oprense brint, nu er det mest almindeligt anvendte brintrensningssystem tryksvingningsadsorptionssystemet (PSA).Dette system har karakteristika af lavt energiforbrug, enkel proces og høj renhed af brint.

Brintproduktion fra naturgas har fordelene ved stor brintproduktionsskala og moden teknologi og er den vigtigste brintkilde i øjeblikket.Selvom naturgas også er et fossilt brændstof og producerer drivhusgasser i produktionen af ​​blå brint, men på grund af brugen af ​​avancerede teknologier såsom kulstoffangst, udnyttelse og lagring (CCUS), har det reduceret påvirkningen af ​​jordens miljø ved at opfange drivhusgasser og opnåelse af lavemissionsproduktion.


Indlægstid: 27-jul-2023